Loading Laddar...
 

Krekolas stripe

Information

Krekolas Mc banner top

Många har drömmen om att någon gång kunna ta ett Mc-kort, du som läser detta har förmodligen bestämt dig redan. 

Krekolas mc


Få saker här i livet ger en sådan härlig frihetskänsla som att kunna ta en sväng med motorcykeln en varm sommardag. Vill du kunna känna den obeskrivliga känslan redan i sommar?

Vi på Krekolas Trafikskola hjälper dig gärna att nå dit! Vi har de förutsättningar som krävs för att du som elev ska få en så effektiv utbildning det bara går.

  • Vi har flera mc-lärare som jobbar under hela säsongen
  • Vi utbildar på A1, A2 samt A-behörighet
  • Vi har en mc-park bestående av nya lättkörda Honda CB 650 F och KTM Duke 125
  • Hos oss kan du gå hela din mc-utbildning, dvs Teori, Körning, Riskutbildningar och även få hjälp under uppkörningsdagen
  • Vi planerar utbildningen efter elevens förutsättningar, behov och önskemål
  • Vi har egen samlingspunkt för vår mc-utbildning där vi har garage, omklädningsrum, fika och även nära till våra övningsområden
  • Vi erbjuder intensivutbildningar och olika typer av paketlösningar

Det finns tre olika körkortsbehörigheter för motorcyklar: A1, A2 och A. Skillnaden ligger i hur kraftfulla motorcyklar du får köra.

 

A1
Körkortsbehörigheten A1 ger rätt att köra lätta motorcyklar vars motor har en slagvolym av högst 125 kubikcentimeter och en effekt av högst 11 kilowatt.
Åldersgränsen för A1 är 16 år.

A2
Körkortsbehörigheten A2 ger rätt att köra mellanstora motorcyklar vars nettoeffekt är högst 35 kilowatt och som har ett förhållande mellan nettoeffekt och tjänstevikt som inte överstiger 0,2 kilowatt/kg. 
Åldersgränsen för A2 är 18 år.

A
Körkortsbehörigheten A ger rätt att köra alla tvåhjuliga motorcyklar oavsett slagvolym eller motoreffekt.
Åldersgränsen för A är 24 år. Men har du haft behörigheten A2 i minst två år kan du ta körkort behörighet A från 20 års ålder.