Loading Laddar...
 

Krekolas stripe

Riskutbildning del 2 - Mc

Den obligatoriska utbildningen är specifikt inriktad på motorcykel och omfattar två delar. När du gör ditt kunskapsprov och körprov för behörighet A1, A2 och A måste du ha gjort riskutbildningens båda delar.Risktvå mc eskilstuna

Riskutbildning del 2 - Mc

Denna del är mer praktiskt inriktad. Den gör dig medveten om riskerna med motorcykelkörning, om vanliga olyckssituationer och farliga beteenden. Du får prova på att köra i olika situationer och hastigheter och upptäcka både dina egna och motorcykelns begränsningar.

Vi hoppas att denna utbildning ska hjälpa dig att "tänka efter före" så att du på ett säkert sätt kan njuta av många härliga mil på din motorcykel utan att vare sig du eller någon annan kommer till skada.

Utbildningen är mest praktiskt, det vill säga att vi är ute på banan och gör diverse övningar, men den innehåller också lite teori.
Att vi är ute på banan betyder inte att du kör hela tiden.
En stor del av tiden går åt till diskussion och reflektion.

Tänk på att detta är en riskutbildning och ingen färdighetsträning.
Det betyder att du förväntas kunna köra motorcykel på en nivå som motsvarar körprovet.
Det är också därför som kursen ligger i slutet av utbildningen. Uppfyller du inte kraven finns det risk att du inte får fullfölja kursen eftersom säkerhetsrisken då blir för stor för både dig själv, övriga kursdeltagare och personal. Kom därför väl förberedd till kursen.

Vi tillhandahåller all utrustning du behöver för att genomföra kursen, såväl när det gäller fordon som personlig skyddsutrustning i den mån storlekar finns. Vill du använda egen utrustning går det bra men tänk på att du då själv ansvarar för den. Våra försäkringar täcker bara skador på våra fordon och vårt material. Tänk också på att det är din lärare som avgör om utrustningen uppfyller våra säkerhetskrav.

Efter genomförd utbildning rapporterar vi Transportstyrelsen digitalt och din utbildning är giltig i fem år framåt.

 

Utbildningen delas upp i 7 avsnitt:

 

  • Inledning
  • Uppvärmning/validering
  • Att se och synas
  • Kurvteknik/motstyrning
  • Bromsning/kraschhastighet
  • Trafiksituationer
  • Sammanfattning/avslutning