Ring oss 016 - 13 95 00 – Maila – Krekolas Trafikskola AB, Järntorget 6
Mindre version av Krekola Trafikskolas runda logotyp

Behörighet AM & Klass II

Klass 1 - Am Körkort

Timmar utbildning

Moped klass 1 är den vanliga EU-mopeden som färdas på våra vägar.
För att få körkort ställs det därför vissa krav på dig. Detta görs för att vi alla ska veta att de som vistas på vägarna ska vara säkerhetsmedvetna och trafikutbildade personer. Utbildningen för körkort AM ska vara sammanlagt minst 12 timmar. Den ska innehålla både teoretiska och praktiska moment som övningskörning i trafik.
Du som ska ta ett AM-körkort kan räkna med att du får en gedigen och bra utbildning som du har nytta för all framtid. Denna utbildning har du stor nytta av även när du sen ska ta andra behörigheter.

Hos oss på Krekolas Trafikskola består utbildningen av 8 timmar teoretisk utbildning samt 4 timmar praktiska moment.

För att en elev ska få övningsköra med moped klass I måste man ha uppnått en ålder av 14 år och 9 månader samt ha ett giltigt körkortstillstånd. Uppsikt under övningskörningen ska ske av en behörig utbildare. Privat övningskörning är inte tillåten.

Efter avslutad utbildning på trafikskolan ska du göra ditt kunskapsprov på Trafikverket. Vi hjälper dig att boka tid när du är redo. Kunskapsprovet består av 65 frågor och du ska ha 52 rätt för att bli godkänd och därmed få ditt AM-körkort. Tänk på att det även krävs en hel del egna studier innan man är redo för att göra Kunskapsprovet. I mopedpaketet ingår givetvis allt material som du behöver för att få dem kunskaper som krävs för att nå ett godkänt resultat på provet.

Klass 2 - Förarbevis

Timmar utbildning

Moped klass 2 är konstruerad för en hastighet av högst 25 km/tim med en motor vars effekt inte överstiger 1 kilowatt.
Det krävs inget körkort eller förarbevis för att köra en sådan om du har fyllt 15 år före den 1 oktober 2009. Blir du 15 år efter den 30 september 2009 krävs det att du minst har ett förarbevis för moped klass II, körkort för minst behörighet AM eller traktorkort.

För att få ett förarbevis för moped klass 2 måste du vara minst 15 år och ha genomgått en särskild utbildning och godkänts vid ett kunskapsprov.

Utbildningen omfattar 10 timmars utbildningstid vilket också är obligatoriskt! Den teoretiska delen består av 8 timmar lärarledd utbildning samt 2 timmar körning på manöverbana.

När utbildningen är klar så bokar du ett kunskapsprov på trafikskolan som också blir din examination. Kunskapsprovet innehåller 35 frågor och du ska ha 28 rätt för att bli godkänd och därmed få ditt förarbevis för moped klass 2.

Paketpriser

Innehåller:

 • Inskrivningsavgift
 • Digitalt utbildningsmaterial 
 • Körkortsfrågor via web
 • 8h Lärarledd teoriundervisning i grupp
 • 1h Körträning på manöverbana
 • 3h Övningskörning i trafiken med en mopedlärare
Mopedförare kör moped på landsväg
Krekolas Trafikskola - vit logotyp

Innehåller:

 • Inskrivningsavgift
 • Digitalt utbildningsmaterial 
 • Körkortsfrågor via web
 • 8h Lärarledd teoriundervisning i grupp
 • 2h Körträning på manöverbana
 • Teoriprov på trafikskolan samt examination

Övriga priser och kostnader

Vill du veta mer eller boka in dig på någon av våra kurser?

Covid-19

Med tanke på den rådande situationen med Covid-19 vill vi vara extra tydliga med att vi tar detta på största allvar och alltid följer Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer. Vi har vidtagit en rad åtgärder i enlighet dessa rekommendationer.

Läs mer här