Mindre version av Krekola Trafikskolas runda logotyp

Riskutbildning mc

Riskettan och risktvåan för mc i Eskilstuna

Hos oss på Krekolas Trafikskola kan du utbilda dig hela vägen eller bara ta valda delar ur utbildningen så som riskutbildning del 1 och riskutbildning del 2 för mc.
Dessa kallas även för riskettan och risktvåan.
Vi har egen Riskutbildningsplats på GTR Motorpark. 
Välkommen!

Riskutbildning Del 1 Mc

Den obligatoriska riskutbildningen för MC är specifikt utvecklad för just motorcykel och innehåller två delar – kallade Riskettan och Risktvåan. När du gör ditt kunskapsprov och körprov för behörighet A1, A2 och A måste du ha gjort riskutbildningens bägge delar.

Viktigt att komma ihågriskutbildningen för personbil (behörighet B) kan inte tillgodoräknas MC-utbildningen. Riskettan – lyfter fram risker som är specifika för motorcyklister och ger kunskap och förståelse om riskfyllda beteenden.

Anledningen till att denna utbildning kommit till, och är så viktig, är att olycksutvecklingen bland nyblivna körkortstagare varit så kraftig att man från samhällets sida måste göra något för att vända olycksstatistiken.

Riskettan för MC innehåller – en mängd olika övningar där du får möjlighet att fundera över din egen inställning till motorcykelkörning och trafiksäkerhet. Hur mycket du får ut av kursen kommer an på din egen inställning och ditt eget engagemang.

Vi kommer att lägga stor vikt vid att reflektera och diskutera kring olika riskbeteenden i trafiken och du blir godkänd genom ditt aktiva deltagande i kursen.

Vi hoppas och tror – att denna utbildning ska hjälpa dig att ”tänka efter före”, så att du på ett säkert sätt kan njuta av många härliga mil på din motorcykel utan att vare sig du eller någon annan kommer till skada.

  • Kursens längd är 180 minuter exklusive raster
  • Vi håller till i vår teorilokal på trafikskolan
  • Du måste kunna uppvisa giltig legitimation när du går kursen

Välkommen att boka din plats på Riskutbildning del 1 för MC hos oss på Krekolas Trafikskola i Eskilstuna!

Boka Riskettan för mc

Klicka dig vidare för att se när det finns lediga platser för Riskutbildning del 1 Mc

Riskutbildning Del 2 Mc

Risktvåan – som denna del i utbildningen kallas sker på GTR Motorpark och är en fantastisk upplevelse då vi mestadels är ute på banan och övar olika situationer i praktiken. Dock kör vi inte hela tiden utan en del av utbildningen är vikt till att diskutera och reflektera. Utbildningen innehåller även en liten del teori.

Risktvåan gör dig medveten – om riskerna med motorcykelkörning, vanliga olyckssituationer och farliga beteenden. Du får prova på att köra i olika situationer och hastigheter där du upptäcker såväl dina egna begränsningar som motorcykelns.

Vi hoppas och tror – att denna utbildning ska hjälpa dig att ”tänka efter före”, så att du på ett säkert sätt kan njuta av många härliga mil på din motorcykel utan att vare sig du eller någon annan kommer till skada.

Tänk på:

  • Att det inte är en färdighetsträning utan en riskutbildning
  • Att då du går Risktvåan ska du kunna hantera din MC och känna dig bekväm i din körning
  • Att komma väl förberedd till kursen
  • Att uppfyller du inte kraven finns risk att du inte får fullfölja utbildningen då säkerhetsrisken blir för stor för såväl dig som övriga kursdeltagare och personal
  • Att du måste kunna uppvisa giltig legitimation

Kursen är förlagd till slutet av din utbildning för att du ska ha tillgodogjort dig tillräckliga kunskaper och färdigheter. Vi tillhandahåller all utrustning – såväl när det gäller fordon som personlig utrustning.

Det går bra att använda egen utrustning men du ansvarar då själv för den. Våra försäkringar täcker endast våra egna fordon och material. Det är alltid din lärare som avgör om din egen utrustning uppfyller våra säkerhetskrav. Utbildningens längd är 240 minuter exklusive raster.

Välkommen att boka din plats på Riskutbildning del 2 för MC hos oss på Krekolas Trafikskola i Eskilstuna!

Vill du boka in dig på Risktvåan mc?

Kontakta oss för bokning av Riskutbildning del 2 mc även kallad risktvåan.

Intresserad av Riskutbildning i Eskilstuna?