Ring oss 016 - 13 95 00 – Maila – Krekolas Trafikskola AB, Järntorget 6
Mindre version av Krekola Trafikskolas runda logotyp

Riskutbildning mc

Riskettan och risktvåan för mc i Eskilstuna

Hos oss på Krekolas Trafikskola kan du utbilda dig hela vägen eller bara ta valda delar ur utbildningen så som riskutbildning del 1 och riskutbildning del 2 för mc.
Dessa kallas även för riskettan och risktvåan.
Vi har egen Riskutbildningsplats på GTR Motorpark. 
Välkommen!

Riskutbildning Mc

Den obligatoriska utbildningen är specifikt inriktad på motorcykel och omfattar två delar.

När du gör ditt kunskapsprov och körprov för behörighet A1, A2 och A måste du ha gjort riskutbildningens båda delar. Tänk på att riskutbildning för personbil (behörighet B) inte kan tillgodoräknas för mc-utbildningen.

Denna del lyfter fram risker som är speciella för motorcyklister och ger teoretisk kunskap om beteenden som är riskfyllda. Skälet till att denna utbildning har kommit till är att olycksutvecklingen bland nyblivna körkortstagare är så kraftig att samhället måste göra något för att vända olyckssiffrorna rätt igen.

Vi hoppas och tror därför att denna utbildning ska hjälpa dig att ”tänka efter före” så att du på ett säkert sätt kan njuta av många härliga mil på din motorcykel utan att vare sig du eller någon annan kommer till skada.

Hela kursen 180 min exkl. raster och vi håller till i vår teorilokal på trafikskolan. Vi kommer att genomföra en mängd olika övningar där du får möjlighet att fundera över din egen inställning till motorcykelkörning och trafiksäkerhet. Det är med andra ord upp till dig själv och ditt eget engagemang hur mycket du och dina kurskamrater ska få ut av kursen.

Stor vikt kommer att läggas vid att reflektera och diskutera kring olika riskbeteenden i trafiken, och du blir godkänd genom ditt aktiva deltagande.

Kom ihåg att du måste kunna uppvisa giltig legitimation när du går Riskettan mc.

Välkommen till Riskutbildningens del 1 för mc på Krekolas Trafikskola i Eskilstuna

Boka Riskettan för mc

Klicka dig vidare för att se när det finns lediga platser för Riskutbildning del 1 Mc

Riskutbildning Mc

Denna del kallas även Risktvåan Mc

Vi kör denna utbildning ute på GTR Motorpark vilket gör utbildningen till en fantastisk upplevelse.

Utbildningen är mest praktiskt, det vill säga att vi är ute på banan och gör diverse övningar, men den innehåller också lite teori. 
Att vi är ute på banan betyder inte att du kör hela tiden. 
En stor del av tiden går åt till diskussion och reflektion.

Den gör dig medveten om riskerna med motorcykelkörning, om vanliga olyckssituationer och farliga beteenden. Du får prova på att köra i olika situationer och hastigheter och upptäcka både dina egna och motorcykelns begränsningar.

Vi hoppas att denna utbildning ska hjälpa dig att ”tänka efter före” så att du på ett säkert sätt kan njuta av många härliga mil på din motorcykel utan att vare sig du eller någon annan kommer till skada.

Tänk på att detta är en riskutbildning och ingen färdighetsträning.
Det betyder att du förväntas kunna köra motorcykel på en nivå som motsvarar körprovet. 
Det är också därför som kursen ligger i slutet av utbildningen. Uppfyller du inte kraven finns det risk att du inte får fullfölja kursen eftersom säkerhetsrisken då blir för stor för både dig själv, övriga kursdeltagare och personal. Kom därför väl förberedd till kursen.

Vi tillhandahåller all utrustning du behöver för att genomföra kursen, såväl när det gäller fordon som personlig skyddsutrustning i den mån storlekar finns. Vill du använda egen utrustning går det bra men tänk på att du då själv ansvarar för den. Våra försäkringar täcker bara skador på våra fordon och vårt material. Tänk också på att det är din lärare som avgör om utrustningen uppfyller våra säkerhetskrav.

Utbildningens längd är 240 min exkl. raster

Kom ihåg att du måste kunna uppvisa giltig legitimation när du går Risktvåan mc.

Välkommen till Riskutbildningens del 2 för mc på Krekolas Trafikskola i Eskilstuna

Vill du boka in dig på Risktvåan mc?

Kontakta oss för bokning av Riskutbildning del 2 mc även kallad risktvåan.

Intresserad av Riskutbildning i Eskilstuna?

Covid-19

Med tanke på den rådande situationen med Covid-19 vill vi vara extra tydliga med att vi tar detta på största allvar och alltid följer Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer. Vi har vidtagit en rad åtgärder i enlighet dessa rekommendationer.

Läs mer här