Ring oss 016 - 13 95 00 – Maila – Krekolas Trafikskola AB, Järntorget 6
Mindre version av Krekola Trafikskolas runda logotyp

Miljövänlig körning

Vidareutbildning

Miljövänlig och sparsam körning

Miljövänlig och sparsam körning – innebär att du använder växelspak och gaspedal på ett medvetet sätt och att du kör med god framförhållning.

Lär du dig att behärska miljövänlig och sparsam körning sparar du både pengar och miljö då du minskar din bränsleförbrukning och därmed dina utsläpp – dessutom kommer du att köra både lugnare och säkrare.

Behärskar du sparsam körning – kan du som privatbilist spara tusenlappar, yrkesförare tiotusentals kronor medan åkerier kan spara in miljoner varje år.

Du gör vår gemensamma miljö en stor tjänst när du tillämpar miljövänlig och sparsam körning – lägre bränsleförbrukning ger mindre mängd koldioxidutsläpp och därmed mindre mängd växthusgaser.

Här är några enkla tumregler att hålla i minnet:

  • Håll rätt lufttryck i däcken
  • Håll hastighetsbegränsningen
  • Ta bort takräcke och takbox när de inte används

Att behärska ett sparsamt körsätt ingår från och med december 2007 i körkortsutbildningen samt finns med i handledarutbildningen.

Vill du eller ditt företag ha hjälp med att köra mer sparsamt, ekonomiskt och miljövänligt?

Välkommen att kontakta oss på Krekolas Trafikskola så berättar vi mer!

Kontakta oss för mer info och skräddarsydd planering för dig och ditt företag.

Covid-19

Med tanke på den rådande situationen med Covid-19 vill vi vara extra tydliga med att vi tar detta på största allvar och alltid följer Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer. Vi har vidtagit en rad åtgärder i enlighet dessa rekommendationer.

Läs mer om Covid-19